דברי דיקן לימודי הסמכה - פרופ' חוסאם חאיק

ברוכים הבאים ללימודי הסמכה בטכניון!

מועמדת יקרה, מועמד יקר,

פרופ׳ חוסאם חאיקבשנת 1924 נפתחה הכיתה הראשונה בטכניון, שמנתה 16 תלמידים, ובכך יצאה לדרך האוניברסיטה הראשונה במדינה. מאז ועד היום היה הטכניון כוח מניע חשוב בהתפתחות המדינה, החל מפתרונות מדעיים וטכנולוגיים ועד לרשת החשמל ורשת הטלפונים, מהקמת תעשיות מסורתיות וכמובן תעשיית ההיי-טק הישראלית, ועד פיתוח פתרונות דיור ותשתיות ברחבי הארץ. כיום, בקמפוס פועלות 18 פקולטות ב-85 בניינים, הכוללים מתקני הוראה ומחקר מהמתקדמים בתחומם בעולם, בהם מרכזים בין-תחומיים חדשים בננו טכנולוגיה ובמדעי החיים, שהוקמו בהשקעות ענק, וכן מחשב על המאפשר לבצע מחקרים ברמה המתקדמת ביותר.

בטכניון לומדים למעלה מ-10,000 סטודנטים ללימודי הסמכה - לימודים לתואר ראשון. כשליש מהם סטודנטיות. ברוב הפקולטות, אחוז הנשים גבוה מן הממוצע הארצי לאותה פקולטה. במסגרת הלימודים, הטכניון מקנה ידע ומכשיר את הסטודנטים ללמוד בכוחות עצמם באמצעות פיתוח אסטרטגיות למידה ומיומנויות חשיבה. כחלק משלים להוראה, הטכניון מנגיש הדרכה וחניכה, אשר משויכות לרוב לחינוך בלתי פורמלי או להכשרה תוך כדי עבודה. הטכניון מיישם מטרות על אלו באמצעות ראייה כלל מערכתית לפיה מערכת הלמידה חייבת להתמודד עם השינויים הגלובליים בעולמות ההשכלה הגבוהה, ולעשות את ההתאמות הנדרשות. השינויים המרכזיים מקורם במהפכת האינטרנט והיזמות שיש להן השפעה עצומה על עולם הלמידה בכל שלב שהוא, על מתודות המחקר, על עולם התעסוקה ובעקבות כך על היעלמותם של מקצועות מסוימים ולידתם של חדשים, וכן על אופני ההנגשה והפריה של ידע בין דיסציפלינות, בין מוסדות במדינה ומחוצה לה ועוד.

כיום, בעזרת מהפכת האינטרנט, כל צעיר וצעירה יכולים להגיע בקלות אל המידע ולצרוך אותו בצורה יחסית פשוטה וברורה. מצד שני, הטכניון הוא מכון בעל אופי יזמי ומוביל חדשנות, ועל כן הטכניון נותן דגש לשילוב היזמות והחדשנות כמרכיב משמעותי בתכניות הלימוד השונות. בין היתר, הטכניון מקדם פרויקטים ביזמות ובחדשנות אשר מיועדים לסטודנטים מלימודי הסמכה במטרה להפוך את הטכניון להיות המקום המוביל בו הסטודנט הופך מלומד פסיבי ללומד אקטיבי. במקום שהסטודנטים יסתפקו רק בלרכוש תכנים וידע מהמרצה, הם יהפכו ליצרנים של ידע המתממש לכדי דברים אפליקטיביים. ערך מוסף אחר ולא פחות משמעותי אשר מייחד את הטכניון הינו המפגש בין סטודנטים מפקולטות שונות אשר יוצר בהמשך צוותי עבודה רב-תחומיים, דבר שהוא חיוני ביותר בעולם
היזמות.

ההזדמנות לממש מטרות אלו בשיתוף עם סגל הוראה מוביל ועבודה עם מדענים וחוקרים מהשורה הראשונה בעולם יעניקו לך הזדמנות טובה לנצל את כישוריך ולהעמיק את הידע שלך בתחום המעניין אותך. אלו ישרתו אותך בהמשך דרכך המקצועית והאקדמית. באתר זה ריכזנו מידע עדכני על תהליכי ההרשמה ותכניות הלימודים בלימודי הסמכה
בטכניון.

אני מאחל לכם לימודים פוריים ומלאי סיפוק אקדמי ואישי. אני מקווה לראותך בין תלמידינו בשנה הבאה.

בברכה,

פרופ׳ חוסאם חאיק